Skip to content

Влюбих се…

21/07/2009

IMG_2627

Chambao – Pokito a poko ¡NO NI NÁ!

Влюбих се. Тя беше топла, даже гореща, полата й на волани, безброй, с ярки цветове, които те грабват и не можеш да се откъснеш от тях. Пленителна, неустоима, дъхава и нежна. Преплитаща страст и мъдрост, плам и уравновесеност. Мъдра и млада едновременно – Барселона!

IMG_2074

Още като гледах морето с огромните кораби, докато самолета кацаше, усетих, че има нещо специално в този град. А като стъпих на земята вече бях сигурна, че не е случайна. Барселона, с безбройните неща, които те впечатляват и я правят различна от всеки друг град, който познавам.

Бомбичките бяха едно от първите странности, коитоIMG_2082

забелязах, или чух, по-точно. А още не бяхме стигнали

до хотела. Не беше минал и час, когато вдишвах с пълни дробове приятният, леко тежък, заради жегата, Барселонски въздух. Бомбичките продължаваха да отекват от различни страни, а моторите ставаха все повече и повече. Ама, че красиво! Наистина са безброй. На втория ден разбрах, че Барселона е града, с най-много мотори на глава от населениято. Вдъхновението ми не беше случайно.

Докато се разхождам из уличките, а в ушите ми пее Червената Мария, се чудя коя сграда да снимам, на коя да се възхитя по-напред, как да дишам, докато съзерцавам, а врата ми се извива нагоре по фасадата. Невероятно красиви, в различни форми и цветове, с цветя, които придават фееричност и лекота на гледката.
IMG_2231Гауди плени сърцето ми. Разбрах от къде са се вдъхновили много съвременни артисти. Рядко се сблъсквам с такъв талант и оставам без дъх пред всяко негово произведение, а те всичките са различни.
Сред живописните сгради и тесните улички се оказа, че е скрит входа на музея на еротиката. Как да пропуснеш такова предизвикателство. Естествено, че го посетихме. Не беше нищо повече от история на порното, но си заслужаваше. Мога да кажа, че източните култури определено са доста извратени, особено японците. Открих и нещо много важно – още преди 1900-та г. жените са се бръснали. Специален поздрав към Елфа с този факт!

Сърцето ми все повече започваше да тупти в едно с ритъма на този град и неговата култура. Жуан Миро беше следващата личност, която ме заплени. С невероятните си образи и възприятие за света той зае своето място в мен.IMG_2456
Дали не остана по-назад от него. Открих го в съвсем друга светлина, от тази, в която го познавах до сега. Останах приятно изненадана и още по-вдъхновена.

Палмите и красивите растения изпълваха прекарването и гледките с още по-голяма емоция. Плажа на Барселона се оказа малко странен, но по-скоро задоволителен, за градски плаж. Сангрията беше превъзходна, музиката повече от подходяща, въобще, атмосферата наистина предразполагаше към безрезервно отдаване на слънцето.IMG_2550
Райските градини на Барса се откриха пред очите ми малко след плажа. Красива флора и фауна, усмихнати хора и много страст и любов на едно неочаквано място.
Не мога да пропусна невероятното пристанище, безбройните красиви яхти, огромните риби и атмосферата, която цареше там. Място, което не можеш да забравиш. Моменти, които те карат да вдишваш въздуха около теб, а дробовете ти да продължават да го искат все повече и повече, да фотографираш мислено гледките около себе си и да не можеш да им се наситиш.
В първия удобен момент се отдайте на тази невероятно обаятелна дама – Барселона! Всяко късче от нея заслужава въздишката ви!

IMG_2499

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. 21/07/2009 9:04 am

    Ммммм как ти завиждаммм…

  2. formulaedno permalink
    21/07/2009 9:52 am

    симона и барселона :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: